Schuren

Het schuren van een vloer

Schuren overlakken olieën repareren aanhelen van uw parket

oude essen parket vloer schuren
Vervuilde essen vloer

Nadat een goede parketvloer gelegd is word deze geschuurd en afgewerkt, ook zal een vloer na jarenlang intensief gebruik of een verbouwing groot onderhoud nodig hebben.

 

Vaak is het klein door uzelf uit te voeren onderhoud in de loop van jaren wat verwaarloost waardoor er vervuilde en versleten plekken zijn ontstaan, soms is er ook sprake van kleurverschillen wanneer men de inrichting van de ruimte veranderd.

 

Wanneer er sprake is van een olievloer is het in sommige gevallen mogelijk deze intensief te reinigen waarna de vloer weer word voorzien van een nieuwe olie laag, de vloer knapt hier in het algemeen behoorlijk van op en kan er weer een tijdje tegen maar word niet als nieuw. Hoewel dit een zware klus is kan dit met goed advies en gebruik van een professionele schrob / boenmachine eventueel door uzelf gedaan worden.

 

Essen parket weer als nieuw
Parket weer als nieuw

Wanneer een gelakte vloer versleten is blijft er maar één optie over dat is het volledig schoon schuren van het hout waarna je de keus hebt de vloer overnieuw te lakken en te onderhouden met een polish of te impregneren met olie waarna u vervolgens de keus heeft de vloer met olie te blijven onderhouden of voor een afwerking met was te kiezen en de vloer daarmee te blijven onderhouden.