Luchtbevochtiging

Parketvloeren en luchtvochtigheid

Luchtbevochtigers van Boneco
Luchtbevochtiging

Een luchtbevochtiger is een apparaat dat er voor zorgt dat de luchtvochtigheid bij u in huis op pijl blijft. Een goede luchtvochtigheid is belangrijk voor uw parketvloer. Een te hoge luchtvochtigheid kan er voor zorgen dat planken in uw parketvloer bol gaan staan, en los laten.

 

Een te lage luchtvochtigheid kan er voor zorgen dat er lelijke zwarte kieren en naden in uw parketvloer komen. De ene houtsoort is gevoeliger voor de luchtvochtigheid dan de andere houtsoort, Maple is bijvoorbeeld wat gevoeliger.

 

Luchtbevochtigers zijn in verschillende soorten en maten te krijgen. Luchtbevochtigers zijn effectieve apparaten om de luchtvochtigheid bij u in huis te verhogen tot een goed niveau. De een werkt beter dan de ander.

 

Als het eenmaal te droog is geworden bij u in huis, dan duurt het even voordat een luchtbevochtiger de luchtvochtigheid weer op peil heeft. Eerst nemen de muren al het vocht op totdat deze weer op peil zijn. De muren in uw huis werken als een soort buffer.

 

Tropic Parket adviseert dan ook de bevochtiger te gaan gebruiken als het stookseizoen weer begint. Wij verkopen luchtbevochtigers van het merk Boneco.

 

De types Boneco 2055, Boneco W 490, Boneco S 450 en de Boneco 2441 in antraciet of wit in een moderne vormgeving.

 

Luchtbevochtiger Boneco 2055

Boneco Type 2055
Luchtbevochtiger Type 2055

Geschikt tot 150m3, is ongeveer 40-70m2.
Tankinhoud van 4,5 liter water.
Stroomverbruik van 24 Watt.
Gewicht ongeveer 5,9 kg.
Afmetingen 38 x 32 x 42,5 cm
Reservoirinhoud 2,5 liter
Geluid stand 1 < 25 dba

Accessoires:

Ionic Silver Stick type 7017

Let op: indien een hogere luchtvochtigheid gewenst is dan ± 55% is een stoombevochtiger een betere optie.

 

De Boneco 2055 

In onderhoud is de Boneco 2055 wel zeer goedkoop. De Boneco 2055 heeft geen filters, chemisch water verzachter of andere onderdelen die regelmatig moeten worden vervangen.

 

De watertank van de Boneco 2055 is transparant, u kunt dus heel makkelijk het waterpeil controleren. De tank is afneembaar en dus te vullen onder de kraan.

 

Kalkaanslag op de ronddraaiende schijven in het apparaat verbeterd de aanhechting van water aan de schijven, en daarmee ook de verdamping.

 

Het reservoir moet wel regelmatig schoon gemaakt worden. Alle zouten uit het kraanwater en stofdeeltjes en pollen uit de lucht blijven hierin achter.

 

In het water reservoir van de luchtbevochtiger is een zogenoemde Ionic Silver Stick (ISS) geplaatst. De ISS benut de antibacteriële werking van zilver dat meer dan 650 bacteriën en virussen doodt.

 

De ISS houd het water in het reservoir goed. Het systeem word ook gebruikt in drinkwater tanks van caravans en plezierjachten. Een keer in de 3-5 jaar moet de ISS worden vervangen.

 

Werking van de luchtbevochtiger

Droge lucht wordt het apparaat ingezogen. De droge lucht word negatief opgeladen (ionisatie). Dan word de lucht langs speciale positief geladen verdampingsschijven geleid. Deze verdampingsschijven draaien door het water in het reservoir.

 

Stof en pollen die op de schijven neerslaan worden in dit reservoir van de schijven gewassen, op deze manier word ook de lucht gezuiverd.

 

Het water op de schijven verdampt in de droge lucht die langs word geblazen door de ventilator. Deze vorm van bevochtiging heet koudverdamping en is energie zuinig.

 

Door de vorm van de draaiende schijven is geen chemisch oppervlakte water verzachter nodig. Afhankelijk van hoe droog de lucht is die langs stroomt verdampt het water sneller of minder snel (net als de was minder snel droogt op een vochtige dag en sneller op een droge).

 

Deze manier van luchtbevochtiging is zeer natuurlijk. In de zomer zal de luchtbevochtiger dan ook hoofdzakelijk alleen nog de lucht reinigen. In de winter, als de lucht droger (te droog) is zal hij ook water verdampen.

 

Een goede luchtvochtigheid is onmisbaar voor uw parketvloer. Uw parketvloer zal mooi strak blijven en minder snel kieren gaan vertonen doordat de werking van het hout een stuk minder is bij een goede luchtvochtigheid.

 

 

Luchtbevochtiger Boneco 2441

Boneco Type 2441
Luchtbevochtiger Type 2441

Bereik 120 m3
Vermogen 20 Watt
Tankinhoud 3,8 liter
Gewicht 3,8 kg
Afmetingen ( l x b x h ) 32 x 32 x 40 cm
Automatische afsluiting na het vullen met een gieter
Modern design in wit en zwart verkrijgbaar
Hoogwaardig ABS kunststof
Fluisterstil ( minder dan 25 db )

Accessoires:

vervangings luchtfilter type 7018
Ionic Silver Stick type 7017

 

De Boneco 2441

Naast de merken Rolls Royce en Apple Macintosh heeft ook deze Boneco 2441 de "Reddot Design award 2008" in de wacht gesleept.

 

Vorm en functie harmonieus met elkaar verenigd. Met name de eenvoudige bediening en stille werking van de Boneco 2441 maakt dat je bijna vergeet dat hij er is.

 

Het enige waar u aan moet denken dat u hem regelmatig vult, eenvoudig met een gieter geen gesjouw met een tank.

 

Werking van de luchtbevochtiger

De Boneco 2441 is een zogenaamde koudverdamper.

 

Een speciaal luchtfilterelement wordt in water gedrenkt, de ventilator trekt de droge lucht uit de ruimte langs het natte filter waardoor het water op een natuurlijke manier verdampt tot aan het ideale niveau.

 

De schuifknop bediend de ventilator in een hoge of lage stand.

 

De lucht wordt tegelijkertijd gewassen door het filter d.w.z. stof en geuren worden er aan onttrokken.

 

 

Luchtbevochtiger Boneco S 450

Boneco type S-450
Luchtbevochtiger type S-450

Sterke werking voor ruimtes tot 175 m3
Tankinhoud 7 liter
Verbruik 160-480 Watt
Afmetingen ( l x b x h ) 35,5 x 24 x 33,4 cm
Gewicht 4,5 kg
Digitaal display met soft-touch bediening
Handmatig op 3 standen instelbaar
Timer functie
Watertank met handgreep

Accessoires:

Anti kalk-pad voor het wegnemen van kalk van het verwarmingselement

 

De Boneco S 450

De S 450 is een ideale stoombevochtiger die veilig en kindvriendelijk functioneert. De " Clear Mist " technologie zorgt voor een absoluut hygiënische en veilige zachtwater verdamping.

 

Eerst wordt het water 100 graden C. verhit, daarna wordt het door de luchtstroom meegevoerd door een speciaal compartiment. Daar koelt het af tot hand warme stoom voordat het de lucht in wordt geblazen.

 

Tevens worden alle bacteriën gedood en kalk en andere mineralen blijven achter.

 

Er hoeft dus geen Ionic Silver Stick te worden vervangen.

 

Hoewel de stroomkosten duidelijk hoger zijn dan van een koudverdamper wordt dit enigszins gecompenseerd doordat er geen filter of Ionic Silver Stick hoeft te worden vervangen, verder is het mogelijk door de verwarmde luchtstroom die uit het apparaat komt de verwarming een graadje lager te zetten.

 

Werking van de luchtbevochtiger

De Boneco S 450 controleert de huidige en de ingestelde luchtvochtigheid automatisch door de ingebouwde hygrostaat.

 

De gewenste luchtvochtigheid kunt u instellen op het digitale display. Als de kamerlucht te droog is schakelt het apparaat automatisch aan.

 

De bevochtiger blaast dan stoom in de kamer waardoor de luchtvochtigheid stijgt tot aan het gewenste niveau. Wanneer de gewenste ingestelde luchtvochtigheid bereikt is schakelt de Boneco S 450 automatisch uit.

 

Een goede luchtvochtigheid is onmisbaar voor uw parketvloer. Uw parketvloer zal mooi strak blijven en minder snel kieren gaan vertonen doordat de werking van het hout een stuk minder is bij een goede luchtvochtigheid.

 

 

Luchtbevochtiger Boneco W 490

Boneco Type W-490
Luchtbevochtiger Type W-490

Bereik tot 150 m3
Tankinhoud 7 liter
Gewicht 5 kg
Afmetingen ( l xb x h ) 38 x 32 x 42,5 cm
Twee fluisterstille standen
Automatische afslag functie
Digitaal display met soft-touch bediening
Digitale hygrostaat

Accessoires:

Ionic Silver Stick type 7017

 

De Boneco W 490

Deze W 490 is een moderne versie van de 2055 met meerdere digitale opties doordat er bij deze luchtbevochtigers geen filter gebruikt word hoeft deze ook niet vervangen te worden.

 

Wel is het van belang de Ionic Silver Stick te vervangen als het daarvoor tijd is de W 490 geeft dit zelf digitaal aan.

 

Werking van de luchtbevochtiger

Deze koudverdamper werkt door middel van een " schoepenrad " kunststof schijven die het water mee naar boven draaien richting de ventilator die er de droge lucht langs blaast.

 

Op deze manier wordt op een natuurlijke manier de lucht bevochtigd, zonder verder gebruik te maken van een filter of een verwarmingselement zoals bijvoorbeeld bij een Stoom-luchtbevochtiger.

 

Het stroomverbruik is dus laag. De enige kosten zijn het vervangen van de Ionic Silver Stick, dankzij de stick wordt het water gezuiverd van bacteriën.