Energie

Tropic Parket en Energie

Parket houtverwerking houten vloeren houtafval

Als klein gespecialiseerd bedrijf doen wij ook ons best om ons steentje aan het milieu bij te dragen. In onze werkplaats voldoet onze afzuiginstallatie aan een warmte terugwin systeem. Dit houd in dat door machines geproduceerde warmte niet door de afzuiging naar buiten verdwijnt maar na goed gefilterd te zijn weer terug komt via een retour kanaal.

 

Houtkachel Kob type Pyrot
Verbrandingsketel zoals bij ons in gebruik

Op de foto ziet u een doorsnee foto van een verbrandingsketel zoals die ook bij ons functioneert, hiermee verbranden wij onze briketten die geperst worden van ons houtafval, zaagsel en krullen. Vervolgens word er een warm water circuit verwarmt waarmee we al onze gebouwen, klimaat en droogkamers de werkplaats en zelfs onze vacuümdroger voorzien van warm water. Hierdoor word een grote hoeveelheid aan gas en stroom bespaard.

 

Zonnepanelen

Ook in ons privé leven proberen wij zorgvuldig om te gaan met energie zo zijn de woonhuizen bijvoorbeeld voorzien van zonnepanelen. De opbrengst is gelijk aan het jaarlijkse stroom gebruik.

 

We zijn er zelf erg enthousiast over en vinden het naast ons werk ook leuk deze dingen met u te delen, dus als u vragen heeft stel ze gerust u krijgt een transparant antwoord zonder vooroordelen, in de hoop ook u enthousiast te krijgen, aandacht te schenken aan het milieu.

 

De gegevens van de  installatie zijn dagelijks te volgen op Sunny Portal
van SMA Solar Technology AG.

 

Zonnepanelen 7680wp geïnstaleerd
Zonnepanelen Geldermalsen

De zonne-energie opbrengst van het woonhuis laageinde 56 Geldermalsen is uitgebreid dagelijks te volgen op de link van Sunny Portal deze opent in een nieuw venster hier zijn de energie opbrengsten van dag, maand, jaar en het totaal vanaf midden 2013 te volgen. Het geheel geeft u een objectief beeld van wat een zonnepaneel installatie voor u zou kunnen betekenen. In ons geval houd het in dat de opbrengst hoger ligt dan de voorgerekende  6950 KW per jaar zoals u kunt zien ligt de opbrengst boven de 8000 KW de installatie heeft een installatievermogen van 7680 WP.

 

Zonnepanelen bedrijfsmatig

Zonnepanelen 24.000 wp geïnstaleerd
Zonnepanelen bedrijfsmatig

Een zonne-energie installatie van 24.000 WP is bij ons op de loods geplaatst.

 

Wij hebben dit in eigen beheer gedaan.

 

Het zijn Thin Film Zonnepanelen, het zijn glazen panelen met een afmeting van 1,20 meter x 0,60 meter. 

 

We hebben voor montage gekozen om hulpspanten te monteren die rechtstreeks op de staalconstructie zijn bevestigd.

 

Dit omdat ons vertrouwen in alleen het stalen dak niet voldoende was ook al word dit door diverse leveranciers wel gegarandeerd.

 

Over het hulpspant zit een frame waarop de Thin film panelen zijn gemonteerd. Deze manier van monteren zorgt voor een optimale verdeling van het gewicht over de totale constructie van het gebouw en voorkomt dat de panelen los komen. 

 

De eerste KW's zijn inmiddels binnen en we zijn klaar voor de zomer.