Kwaliteit

Parket en Kwaliteit

In kwaliteit kan men twee vloeren onderscheiden de los liggende houten vloer en de vast liggende tapis vloer.

 

Hoewel er goede systeemvloeren zijn is de tapis gelegde vloer het vlaggenschip onder de vloeren. Hij word deskundig geïnstalleerd waarna er geschuurd word, tussen het schuren door word de gehele vloer met vloeibaar hout behandeld waardoor zelfs minuscule oneffenheidjes  volledig verdwijnen en er een perfecte vaste vloer ligt die één geheel met het pand vormt.

 

Massief eiken bourgogne tapis gelegd
Leggen van massief eiken bourgogne zonder velling de vloer vorm één geheel met het huis

Kraken, piepen, klossen en bollen zoals bij losliggende vloeren vaak het geval is komt bij een tapis gelegde vloer niet voor. In overleg kan er voor de juiste afwerking gekozen worden of het nu gaat om kleur of verouderd, breed of smal, lang of kort de mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Doordat een tapis vloer een aparte ondervloer heeft kunnen sommige oneffenheden van de bestaande vloer uitgevuld of opgevangen worden in de ondervloer.

 

Bijvoorbeeld de aanbouw ligt 4 mm lager, het is dan vrij eenvoudig om een ondervloer van verschillende diktes te gebruiken, mocht het zo zijn dat het verschil varieert van 2 mm naar 4mm naar 1,5 mm dan kan nadat de ondervloer gelegd is de ondervloer nog gelijk geschuurd worden voordat het parket erop gelijmd word.