Matten op maat

Matten op maat

Preventief onderhoud parket.

Wij hebben in ons assortiment 3 kwaliteiten matten van één en hetzelfde merk, het zijn allen matten van het type schoon / droogloop, kokos matten raden wij af omdat bij het vegen van de " voeten " het zand en vuil wegspringt tot wel enkele meters bij de mat vandaan.

 

De kwaliteit komt tot uiting in het pool gewicht van de mat variërend van ± 800 gram / m2 tot ± 1350 gram / m2

 

Hoewel wij beseffen dat iedereen in staat is een mat te kopen van 40 cm x 60 cm in de bouwmarkt bieden wij deze service met name voor die situaties waarbij de mat afwijkende maten moet hebben, volledige breedte of extra lengte.

 

Tijdens het leggen van de vloer word vaak geadviseerd de mat minimaal zo lang te laten zijn als dat de naar binnen slaande deur breed is, de breedte van de mat moet minimaal de breedte van het kozijn zijn. Dit heeft alles te maken met naar binnen slaande regen en het water wat van de deur valt op het moment dat de deur nat geregend is.

 

In de meeste gevallen is het mooier de mat iets groter te maken zodat deze netjes tegen de plint aansluit en er geen smal randje parket  tussen zit.

 

Zwaar uitgevoerde professionele mat
Op maat gemaakte mat

Onze adviezen zijn niet meer dan een oprecht handvat waarvan u natuurlijk vanuit esthetisch oogpunt af mag wijken, vaak proberen we tijdens het werk één en ander visueel te maken voordat er iets definitief gemaakt word zodat er een goed overwogen beslissing genomen kan worden.

 

De matten worden door ons op bestelling geleverd zodat u alle vrijheid heeft kleur en kwaliteit uit te zoeken zonder door ons een kant op gestuurd te worden van wat wij op voorraad hebben.

 

Op de foto een mat precies ingesneden over de breedte van de muur minus de bandafwerking rondom de visgraat vloer.