Wengé Parket

Onbehandelde hout wengé parket stroken
Wengé onbehandelde tapis stroken

Botanische naam, Millettia laurentii

Wengé parket hout planken

Door de enorme hardheid en stabiliteit is Wengé uitstekend geschikt als vloerafwerking. Of deze nu een planken uitstraling, visgraat of patroon heeft, u dient er rekening mee te houden bij de gehele inrichting dat het een extreem donkere parketvloer is. Binnen alle in de handel verkrijgbare maten zijn wij in staat voor u een parket vloer te fabriceren die zijn gelijke niet kent.

Afwerking

Naast een afwerking met Olie, Was of Lak bestaat de mogelijkheid door middel van kleurpigment de vloer voor zwart te laten doorgaan, waarbij toch het unieke van hout bewaart blijft.

Houten planken 9 mm massief wengé hout tapis gelegd
Wengé planken afgewerkt met transparante olie

Toepassingen

Wengé wordt toegepast in bijvoorbeeld: meubelen, trappen, deuren, kozijnen, draaiwerk, houtsnijwerk en natuurlijk parket vloeren. Door de zeer diep donkere kleur word Wengé vaak gebruikt voor accenten of daar waar contrast nodig is bijvoorbeeld de biesjes in een visgraat of patronen vloer.

Groeigebied

Wengé groeit in Zaïre. De boom word tot 25 meter hoog en heeft een bruikbare stam van ± 10 meter met een diameter van ± 90 centimeter, de bomen zijn zelden recht hebben last van ingegroeide bast en hebben soms een rot hart en scheuren. Het rendement van de boom ligt dus vrij laag, dit maakt Wengé tot een kostbare houtsoort ( het zelfde geldt voor Panga panga ). Vers gezaagd heeft Wengé een licht geelbruine kleur, aan licht blootgesteld wordt het hout zeer diep donkerbruin.