Purperhart parket

Purperhart parket hout onbehandeld
Purperhart onbehandelde tapis stroken

Botanische naam, Peltogyne venosa

Purperhart hout planken tapis parket

Purperhart is een enorm harde houtsoort dus zeer geschikt voor intensief gebruikte ruimten als vloer. Bij ons in alle denkbare maten en patronen te krijgen, Planken, tapis visgraat of stroken, fantasie patronen, kubussen of gecombineerd met andere houtsoorten.

Afwerking

De kleurafwerking met Olie, Was of Lak kan eventueel met de juiste adviezen op basis van uw wensen met behulp van kleurpigmenten worden beïnvloed, dit geldt overigens ook voor vele andere houtsoorten.

Toepassingen

Door de enorme hardheid ( boven Wengé ) geschikt voor vrachtwagenvloeren, scheepskielen, bruggenbouw maar ook veel gebruikt voor decoratiewerk, meubelen en muziekinstrumenten. Als de vloer in een vrachtwagen kan, kan die natuurlijk ook mooi afgewerkt in een woonhuis geplaatst worden.

Eigenschappen

Het hout heeft een mooie paarsblauwe kleur, na blootstelling aan UV licht, afhankelijk van de afwerking, kan het verkleuren naar grijs / bruin.

Groeigebied

Purperhart groeit in Suriname en Tropisch Zuid- en Midden-Amerika. De boom word tot 45 meter hoog en heeft een rechte takvrije stam van ± 18 meter met een diameter van ± 80 centimeter.