Panga Panga Parket

Panga panga hout planken stroken tapis
Panga panga onbehandeld stroken parket

Botanische naam, Millettia stuhlmannii

Planken parketvloeren van Panga Panga

Het Panga panga hout is uiterst geschikt als vloer of deze nu een planken uitstraling, visgraat of patroon heeft u dient er rekening mee te houden bij de gehele inrichting dat het een donkere vloer is.

Afwerking

Panga panga kan met verschillende afwerkmethoden worden afgewerkt, kleurverdieping, Olie, Was of Lak soms zelfs een combinatie hiervan.

Toepassingen

Toepassingen van Panga panga zijn meubelen, trappen, deuren, kozijnen, draaiwerk, houtsnijwerk en natuurlijk parket vloeren. Door de enorme hardheid en stabiliteit is Panga panga uitstekend geschikt als vloerafwerking, binnen alle in de handel verkrijgbare maten zijn wij in staat voor u een parket vloer te fabriceren die zijn gelijke niet kent.

Eigenschappen

Vers gezaagd heeft Panga panga een licht geelbruine kleur, aan licht blootgesteld wordt het hout diep donkerbruin Panga panga blijft over het algemeen lichter van kleur dan Wengé en er zit in sommige partijen ook geel stof wat volledig in het hout is verweven.

Groeigebied

Panga panga groeit in Tropisch Oost-Afrika, voornamelijk in Mozambique en Tanzania. De boom wordt tot 25 meter hoog en heeft een bruikbare stam van ± 10 meter met een diameter van ± 1,2 meter, de bomen zijn zelden recht hebben last van ingegroeide bast en hebben soms een rot hart en scheuren. Het rendement van de boom ligt dus vrij laag, dit maakt Panga panga ( hetzelfde geldt voor Wengé ) tot een kostbare houtsoort.