Padoek Parket

Padoek hout stroken onbehandeld
Padoek tapis stroken parket 6 mm

Botanische naam, Pterocarpus soyauxii Taubert

Padoek planken tapis parket hout

Met de opvallend rode kleur is Padoek zeker een opvallende harde stabiele parketvloer die bij ons in alle denkbare maten en patronen te krijgen is. Planken, Tapis stroken of visgraat, fantasie patronen, kubussen, gecombineerd met andere houtsoorten vraagt deze houtsoort om een hoge mate van vakmanschap i.v.m. bloeden.

Afwerking

Met de nodige expertise is Padoek uitstekend af te werken met Lak, Olie en of Was.

Toepassingen

Padoek word zowel binnen als buitenshuis toegepast, deuren, puien, meubelen, biljarts, beeldhouwerk,enz. Vanwege het stabiele karakter en bovengemiddelde hardheid is Padoek ook uitermate geschikt voor parketvloeren.

Eigenschappen

Padoek heeft een fel oranje / rode kleur ( koraalrood ) en doet zijn bijnaam Corail eer aan. Na verloop van tijd en blootstelling aan licht word Padoek donkerbruin van kleur. Een bekende variant is Rozewood, zogeheten wortelknollen van Indisch Padoek.

Groeigebied

Padoek groeit in Tropisch West-Afrika en wordt 25 tot 35 meter hoog de takvrije stam van tussen de 10 en 20 meter heeft een diameter van 50 centimeter tot 1,5 meter, stammen dikker dan 1 meter zijn vaak niet bruikbaar wegens hartgebreken.