Amerikaans Noten Parket

Notenhout in vlecht patroon
Amerikaans Noten in patroon

Botanische naam, Juglans nigra

Notenhouten parket vloeren planken

Als parket vloer doet Noten het goed de hardheid is vergelijkbaar met teak, daarbij is het ook een exclusieve houtsoort zeker als men het lichtere hout niet wil hebben. Noten is bij ons in alle denkbare maten en patronen te krijgen, Planken, Tapis, visgraat of stroken, patronen, kubussen of gecombineerd met andere houtsoorten.

Afwerking

De kleurafwerking met Olie, Was of Lak kan eventueel met de juiste adviezen op basis van uw wensen met behulp van kleurpigmenten worden beïnvloed, dit geldt overigens ook voor vele andere houtsoorten.

Eigenschappen

Amerikaans Noten is warm donkerbruin het is egaler van kleur dan het Europese Noten. Tussen het kernhout en het spint zit een kleurovergang in het hout die duidelijk lichter is dan het kernhout. Noten is een edele houtsoort die veel gebruikt word voor meubelen en betimmeringen, pianokasten, beeldhouw- en snijwerk, muziekinstrumenten, geweerkolven, grepen en knoppen.

Groeigebied

De Amerikaanse Noot groeit in het Oosten van Noord-Amerika. De boom wordt tot 45 meter hoog gemiddeld 30 meter met een takvrije stam van ± 17 meter en een diameter van ± 1,5 meter. Soms komen aan Notenbomen wortelknollen voor die afhankelijk van de kwaliteit en structuur verhandeld worden, deze kostbare kwaliteit onderscheidt men in, Volwortelnoten, Halfwortelnoten en geworteldnoten.