Mahonie Parket

Mahonie onbehandeld parket hout
Mahonie 6mm tapis stroken

Botanische naam, Swietenia

Parket stroken Mahonie houten planken

Als parketvloer valt Mahonie onder de exclusieve vloeren mee ook door zijn beperkte inzetbaarheid het is meer een siervloer dan een werkvloer dus niet geschikt voor bijvoorbeeld een discotheek. Mahonie is bij ons in alle denkbare maten en patronen te krijgen. Planken, Tapis visgraat of stroken, fantasie patronen of kubussen eventueel gecombineerd met andere houtsoorten.

Afwerking

Met de nodige expertise is mahonie uitstekend af te werken met Lak, Olie en of Was eventueel nog aangevuld met kleurpigmenten ter verdieping van de kleur.

Toepassingen

Mahonie word gebruikt voor meubelen, fijn timmerwerk in de jachtbouw en decoratiewerk. Mahonie heeft een fraaie roodbruine kleur met enige variatie, het Mahonie uit Cuba, Mexico en Midden-Amerika staan op de lijst van zeldzame of met uitsterven bedreigde planten.

Groeigebied

Mahonie groeit van oorsprong in Tropisch Zuid-Amerika, Midden-Amerika, Mexico en het Caraïbisch gebied, verder op diverse plaatsen aangeplant, Afrika en Azië. De boom wordt tot 30 meter hoog en heeft een takvrije stam van ± 22 meter met een maximale diameter van 2 meter.