Lonlaviol Parket

Lonlaviol onbehandeld hout
Lonlaviol parket tapis 6 mm

Botanische naam, Daniellia klainei ( Handelsnaam faro )

Parket tapis planken lonlaviol hout

Lonlaviol een vloer voor een liefhebber, een wat zachtere houtsoort, parket geschikt  voor minder intensief belopen ruimten. Het is bij ons in beperkte maten en patronen te krijgen. Tapis visgraat of stroken, fantasie patronen of kubussen eventueel gecombineerd met andere houtsoorten.

Afwerking

Met de nodige expertise is Lonlaviol uitstekend af te werken met, Lak, Olie en of Was. Wij raden gebruik van kleurpigmenten af omdat dit het bijzondere karakter van Lonlaviol teniet doet.

Toepassing en karakter

Lonlaviol heeft een heel eigen kleurkarakter van geelachtig wit / rose min of meer bruin / groen geaderd. Door het lichte gewicht is het hout bijzonder geschikt voor de plaatselijke botenbouw maar door het zachte karakter minder geschikt voor intensief belopen vloeren wat hem voegt in het rijtje van Mahonie en Merantie.

Groeigebied

De boom groeit in Gabon, Kameroen en Zuid-oost Nigeria met een hoogte van ± 35 meter en een diameter tot ± 1,5 meter van de bruikbare stam, deze word lokaal gebruikt voor boten, kano's maar ook spoorbielzen.