Kambala Parket

Botanische naam, Milicia excelsa

Parketplanken van kambala hout

Kambala parket heeft een warme uitstraling en word soms ook wel verward met Teak. Kambala is bij ons in alle denkbare maten en patronen te krijgen Planken, Tapis visgraat of stroken, fantasie patronen, kubussen of gecombineerd met andere houtsoorten. Iedereen zal zijn droomvloer kunnen realiseren.

Afwerking

Met de nodige expertise is kambala uitstekend af te werken met Lak, Olie en of Was. Na een jaar heeft de vloer zijn uiteindelijke kleurdiepte het gebruik van kleurbeits is af te raden ook na een proef op een staal  kan het hout je verrassen.

Kambala Iroko hout geolied
Kambala plankenparket in olie

Toepassingen

De hardheid is vergelijkbaar met Beuken en Eiken. kambala word ook veel gebruikt voor trappen, deuren, kozijnen, parketvloeren, meubelen, carrosserie, jacht en scheepsbouw.

Eigenschappen

Kambala is geel tot bruingeel met af en toe diepbruine zones eenmaal onder invloed van daglicht word het diep goudbruin van kleur waar de diepbruine zones niet meer echt opvallen. Bij verwerking kan Kambala soms spontaan kromtrekken door inwendige spanning, eenmaal verwerkt blijft Kambala zeer stabiel.

Groeigebied

De boom groeit in Tropisch Afrika en kan tot 60 meter hoog worden, gemiddeld 50 meter met een takvrije stam van ± 25 meter met een gemiddelde diameter van ± 90 centimeter maximaal 2,5 meter.