Ebiara Parket

Ebiara houten vloeren
Ebiara tapis parket onbehandeld

Botanische naam, Berlinia bracteosa Benth

Ebiara parket planken tapis

Ebiara een houtsoort met een bijzondere uitstraling is als parket bij ons in alle denkbare maten en patronen te krijgen, Planken, Tapis visgraat of stroken, fantasie patronen of kubussen. De parketvloer heeft een warme tint.

Afwerking

Met de nodige vakkennis is Ebiara uitstekend af te werken met, Lak, Olie en of Was. Na een jaar heeft de vloer zijn uiteindelijke kleurdiepte waarbij het duidelijk aanwezige oranje plaats maakt voor donkerroodbruin wel afhankelijk van de gekozen afwerking.

Toepassingen

Ebiara heeft een oranje-rozebruine kleur met duidelijke bruinpaarse strepen / tekening. Ebiara heeft een hardheid die duidelijk boven de harde Europese bomen ligt, Eiken, Essen, Beuken en word voor vele interieurtoepassingen gebruikt, trappen, decoratieve fineren, meubelen, vloeren, kapstokken, draaiwerk, enz.

Groeigebied

De boom groeit in West-Afrika tot en met Congo, en kan een maximale hoogte bereiken van 40 meter. De stam heeft een onregelmatige vorm en heeft een lengte van ± 15 meter met een diameter van ± 80 centimeter maximaal 1,5 meter, de bruikbare zaagstammen zijn 6 tot 8 meter lang.