Beuken Parket

Botanische naam, Fagus sylvatica

Beuken planken parket tapis stroken

Beuken heeft een witachtig tot lichtbruin / beige kleur. Gestoomd beuken is roze- tot lichtrood van kleur, voordeel van gestoomd beuken is dat de inwendige spanning in het hout afneemt. Beuek is bij ons in alle denkbare maten en patronen te krijgen, Planken, Tapis visgraat of stroken, fantasie patronen, kubussen of gecombineerd met andere houtsoorten. De kleurafwerking met Olie, Was, Lak kan eventueel met de juiste adviezen op basis van uw wensen met behulp van kleurpigmenten worden beïnvloed, hierbij dient rekening te worden gehouden met een aantal specifieke kenmerken van beuken het zelfde geldt voor Essen, Maple en Esdoorn.

Spijkervrij beuken tapis parket
Beuken tapis parketvloer

Groeigebied

Beuken groeit in Europa, West-Azië, oostelijk Noord-Amerika en Japan. De beuk word 30 tot 45 meter hoog met een diameter van ± 1,30 meter en een takvrije stam van gemiddeld 9 meter tot maximaal 15 meter afhankelijk van de groeiomstandigheden. Het in het westen van Europa gegroeide hout is over het algemeen wat harder.

Toepassingen Beuken

Er zitten grote verschillen in hardheid West-Europees beuken is over het algemeen met eiken te vergelijken. Beuken is een begrip in onze industrie en word voor talloze doeleinden gebruikt. Vanzelfsprekend ook voor Parketvloeren.